Tönkölybúzaliszt, teljes kiőrlésű, 1kg

Tönkölybúzaliszt, teljes kiőrlésű, 1kg

1 140 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Tönkölybúzaliszt, teljes kiőrlésű, 1kg

1 140 Ft
+ 1 790 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
bulkshop.hu
Termékleírás
A tönkölybúzaliszt sok jó tulajdonsággal bír A tönkölybúzaliszt fehérjetartalma és aminosav tartalma felülmúlja más búzafajtákét.
Vitamin- és ásványi-anyag-tartalmára jellemző, hogy a B12 kivételével megtalálható benne szinte a teljes B-vitamin-csoport, valamint niacin- és E-vitamin tartalma is magas.
Réz-, vas-, mangán- és cinktartalma is meghaladja a búzáét.
Kalcium-, magnézium-, foszfor- és szeléntartalma szintén számottevő.
Esszenciális zsírtartalma kedvezően hat az idegrendszerre.
A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült ételek rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a koleszterinszint-csökkentő és az érelmeszesedést megelőző étrend sikeréhez.
A finom búzalisztből hiányoznak a szervezetünk számára legfontosabb összetevők. A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztben  benne hagyják az őrölt héjat (korpa), és a csírát is, emiatt sokkal egészségesebb.
 
 
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabona volt, napjainkban ismét népszerűvé vált.
A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel, hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat.
 100 gramm tönkölybúzaliszt tápértéke:
Energia: 1448 kJ/346 kcal
Zsír: 1,8g
-amelyből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 63,8g
- amelyből cukrok: 0,3g
Rost: 13,0g
Fehérje:16,7g
Só: 0,0g

 Receptek tönkölybúzaliszttel
Hosszan kelesztett teljes tönkölykenyér  
Egyszerű vegán knédli
Gyümölcskenyér helyett  
Szilvásgombóc mákbundában
Pita (falafel)  
Zöldséges, fűszeres, magvas kenyér  
Vegán knédli


 Házikenyér teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből  Hozzáv alók:
- 500g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 
- fél csomag szárított  élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgó olaj
- víz a tömör kenyértésztához.
- napraforgómag, tökmag a tészta gazdagításához.

Elkészítés:
A hozzávalókat gyúrjuk össze tömör tésztává és legalább 1 órán át hagyjuk pihenni.
Sütőpapírral kibélelt sütőformában közepes hőmérsékleten süssük a kenyeret kb. 60 percig.
Mielőtt készre sül, kenjük meg a tetejét vízzel, így fényesebb és ropogósabb lesz.
 RAKD A KOSÁRBA MOST ÉS FOLYTASD A NÉZELŐDÉST  

                                                                  TŰZD KI A RECEPTEKET A PINTEREST TÁBLÁDRA 
Cikkszám: 20104 

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.