Szafi FREE Ropogós Kérgű Házikenyér Lisztkeverék 3x1000g

Szafi FREE Ropogós Kérgű Házikenyér Lisztkeverék 3x1000g

10 190 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Szafi FREE Ropogós Kérgű Házikenyér Lisztkeverék 3x1000g

10 190 Ft
+ 1 699 Ft szállítási díj
Szállítás: max 3 nap
irány a bolt »
fittkamra.hu
Termékleírás
Átlagos tápérték 100g termékben
Energia 1406 kJ (333 kcal)
Zsír 1,5 g
– amelyből telített zsírsavak 0,4 g
Szénhidrát 64 g
– amelyből cukrok* 1,2 g
Rost 14 g
Fehérje 8,7 g
0 g
* Hozzáadott cukrot nem tartalmaz Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Összetevők :  hajdinaliszt (53%), tápiókakeményítő, kölesliszt, útifűmaghéj liszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.
Fontos! A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!
Hozzáado tt cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Ropogós héjú illatos házi cipó recept: Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé·   300 g langyos víz·   ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb. Elkészítés: A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).  5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).  1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét. Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.  Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.  Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük. FONTOS MEGJEGYZÉSEK:  Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje.   Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
  NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:
    • Amit   nem tartalmaz : glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
    • Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást  miért kell bele a citromlé! :)  Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele.  Pont ennyit tegyetek!
      Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet! 
    • Az  eltarthatóság

      Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.