Szafi Free Gluténmentes vegán kenyér lisztkev. 1kg csökkentett rosttartalmú (5999564154708)

Szafi Free Gluténmentes vegán kenyér lisztkev. 1kg csökkentett rosttartalmú (5999564154708)

4 920 Ft

Egyéb ajánlatok

 

Szafi Free Gluténmentes vegán kenyér lisztkev. 1kg csökkentett rosttartalmú (5999564154708)

4 920 Ft
+ 2 200 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
ezmegazshop.hu
Termékleírás
EAN 5999564154708
Minőségét megőrzi 2026.01.14
Kiszerelés 1kg
Gyűjtőcsomagolás 1 karton = 10 db
Márka Szafi Free
Forgalmazó Flair Mojito Kft
Beltartalmi érték (kötelező adatok) 100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ 1502 kJ / 354 kcal
Zsír 1,7g
Szénhidrát 74,7g
Fehérje 7,5g
- ebből telített zsírsavak 0,4g
- ebből cukrok 1,4g
0,02g
Rost 5,2g

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz : glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát. Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.
A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!

Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt. Felhasználási javaslat: Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):
  • 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
  • 3 g porélesztő
  • 1 g szódabikarbóna
  • 4 g só
  • 275 g langyos víz
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés: A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze. Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)Vizes spatulával simítsuk el a tetejét. Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig. Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!). Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető. FONTOS MEGJEGYZÉSEK: - Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!- A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz. - Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.