Paleolit Szentjánoskenyér liszt 100g - naturfoodshop

Paleolit Szentjánoskenyér liszt 100g - naturfoodshop

Ezt a terméket egyik partnerünk sem forgalmazza. Kérjük, válasszon az alábbi termékek közül!

Amik még érdekelhetik

Termékleírás
Márka Paleolit
Kiszerelés 100g
Arukereso.hu Export Kategória Étel-Ital/Liszt/Paleolit liszt
Gyártó PaleoCentrum Kft.
Szállítási díj 1290 Ft -tól
Szállítási idő 5-7 munkanap
Fizetési mód Utánvét, Előreutalás, Bankkártya
Árukereső.hu Gyártó PaleoCentrum Kft.
Szállítási Költség 1290 Ft-tól
olcsobbat.hu Szállítási költség 1290
Szállítási partnerünk MPL
Szállítási költségek 1290

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Paleolit Szentjánoskenyér liszt 100g

A szentjánoskenyér-liszt (E410) egy élelmiszeripari adalékanyag, melyet a mediterrán térségben élő szentjánoskenyérfa magjából (Ceratonia siliqua L. ) állítanak elő.
Az élelmiszeriparban térfogatnövelőként, stabilizálószerként, valamint emulgeálószerként alkalmazzák.
Napi maximum beviteli mennyiség nincs meghatározva, bár extrém nagy adag elfogyasztása esetén puffadás léphet fel. Ezt a bélflóra által okozott erjedés okozza.

A szentjánoskenyérfa magjának endospermiumnak nevezett része főképp hosszú szénláncú szénhidrátokat tartalmaz, amelyek jellegzetes módon mannózból és galaktózból állnak. Ennek a résznek az őrleménye a szentjánoskenyérmag-liszt.

Hosszú láncú szénhidrogénjei nagyon nagy mennyiségű vizet tudnak felvenni. Míg a szentjánoskenyérmag-liszt forró vízben tökéletesen oldódik, hideg vízben megnyilvánul hatalmas duzzadóképessége. Már kis mennyiségű E 410 is stabil gélszerű anyaggá változtatja a folyadékot. Alig érzékeny a savakra, a sókra és a hőmérsékletre. A szentjánoskenyérmag-liszt jelentősen növeli más növényi sűrítőanyagok zselésítő képességét is, ezért gyakran ezekkel kombinálva alkalmazzák.

Duzzadóképességének köszönhetően segítségével meg lehet akadályozni például a citromlében lévő rostanyagok ülepedését, és gátolja a kenyerek öregedését is.

Előállítás
A szentjánoskenyérmag-lisztet hőkezeléssel a szentjánoskenyérfa magjából nyerik.

Használat
A szentjánoskenyérmag-liszt az élelmiszerekben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók. Nem alkalmazható továbbá szárított élelmiszerekben sem, amelyek elfogyasztáskor megduzzadnak.
Főként a következő termékekben engedélyezett:
Péksütemények (mennyiségi korlátozás nélkül)
Dzsem, lekvár és zselé (max. 10 g/kg)
Gyümölcs- és zöldségkonzervek (mennyiségi korlátozás nélkül)
Fagylalt és tejitalok (mennyiségi korlátozás nélkül)

Galéria

Vélemények

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.