Paleolit Konjac liszt 100g

Termékleírás
Tömeg100 gramm
TípusLisztkeverék
Teljes kiörlésű lisztNem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Paleolit Konjac liszt 100g Gliadin/glutén mentes, íztelen, szagtan kiváló viszkozitású sűrítőanyag, ami bármilyen diétába, étrendbe beilleszthető, alkalmas ételek sűrítésére, maglisztekből készült sütemények, kenyerek állagának javítására, pudingnak, önteteknek, zselés készítményeknek. Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél, készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé, alkalmazható maglisztből készülő sütemények alapanyagához adaléknak (szárazanyag tartalom max 10%-ig, illetve egy –két kiskanálnyit érdemes adni, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni. A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem fűrészporos jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik. Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből. Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma csaknem szénhidrát és zsírmentes. Fogyni vágyóknak javasolt napi legalább 4 g liszt vagy abból készült étel fogyasztása. (legalább 2 alkalommal 2 g liszt ebéd és vacsora előtt fél órával, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett) Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet. Konjac liszt tápanyag tartalma/100g: Energia: 187 Kcal, Fehérje:0,91 g, Zsír: 0,52 g, Telített zsírsavak: 0,11 g, Keményítő: 3,38 g ebből Szénhidrát: 3,38 g, ebből cukor: <0,03 g, Élelmi rost: 82,79 g, Nátrium: 0,01 g (100 g liszttel 25-30 liter folyadékot lehet besűríteni, és 5-6 doboz ördögnyelv kapszulát készíteni aminek az ára kb. 30.000 ft) Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Mindig el kell sodorni szemcsés anyaggal (só, édesítő) és kis hideg folyadékkal - és nem várjuk meg, amíg azt meg is issza, hanem zutty, folytonos keverés mellett bele a készül, meleg ételbe. Főzelékek sűrítéséhez 700 ml folyadékhoz 2-3 g konjak lisztet adjunk Puding főzőséhez: 4-5 g 500-600 ml folyadékhoz Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt – állni kell hagyni 30-60 percig. Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, nyilván kicsivel (50-100 ml) több folyadékkal. A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni. A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást. Így is ismerheti: Konjac liszt 100 g, Konjacliszt100g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^