Nagykun Nagykun BIO barna rizsliszt (gluténmentes) - 1 kg - Sérült

Nagykun Nagykun BIO barna rizsliszt (gluténmentes) - 1 kg - Sérült

699 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Nagykun Nagykun BIO barna rizsliszt (gluténmentes) - 1 kg - Sérült

699 Ft
+ 1 390 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
zoldbolt.hu
Termékleírás
Címkék Gluténmentes
Kiszerelés 1 kg
gtin 0000000000014
Gyártó Nagykun rizs
Öko cimkék Bio, Hazai, Termelői élelmiszer
Várható beérkezés 12-14 munkanap
POLC 1C07d(1)
árgép.hu szállítási idő Raktáron
shipping_weight 1.05

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Magyarországon, ökológiai gazdálkodásban termett rizsből készült barna rizsliszt. A rizsliszt hántolt rizsből készült porózus, selymes, finom szemcséjű gluténmentes liszt. A rizs ezüst hártyáját és csíráját is tartalmazó BIO barnarizsből készült liszt. Főzz és süss egészségesen a Nagykun BIO barna rizsliszttel! Gluténmentes, rostokban gazdag, és tökéletes választás kenyerekhez, süteményekhez vagy diétás ételekhez. GMO- és gluténmentes termék! Sérült termék, kisebb esztétikai hibával.

A Nagykun BIO barna rizsliszt sokoldalúan használható egészséges, gluténmentes termék Ez a 100%-ban természetes, BIO minősítésű rizsliszt kíméletesen őrölt barna rizsből készül, megőrizve a gabona értékes tápanyagait és rostjait. Tökéletes választás diétázóknak, gluténérzékenyeknek, valamint mindenkinek, aki egészségtudatos alapanyagokat szeretne használni a konyhában. Miért válaszd a Nagykun BIO barna rizslisztet? A barna rizsliszt finom textúrájával és enyhén diós ízével számos étel elkészítéséhez ideális. Használhatod süteményekhez, kenyerekhez, palacsintákhoz, vagy akár sűrítéshez levesek és mártások készítésénél. Mivel gluténmentes, tökéletes alternatívája a hagyományos búzalisztnek, és könnyen beilleszthető különféle diétákba. Előnyök és tulajdonságok:
  • BIO minőség : Organikus gazdálkodásból származó, tiszta alapanyag.
  • Gluténmentes : Ideális gluténérzékenyek és speciális étrendet követők számára.
  • Tápanyagokban gazdag : Magas rosttartalma támogatja az emésztést és hosszabb teltségérzetet biztosít.
  • Sokoldalúan felhasználható : Kenyerek, sütemények, palacsinták vagy akár sűrítéshez is tökéletes.
  • Természetesen egészséges : Finomított cukor és mesterséges adalékanyagok nélkül.
Tippek a felhasználáshoz:
  1. Használd sütéshez önmagában vagy más gluténmentes lisztekkel keverve.
  2. Készíts belőle palacsintát, piskótát vagy omlós kekszeket.
  3. Sűrítsd vele levesed vagy mártásaid, hogy krémes állagot kapjanak.
Miért válaszd a Nagykun BIO barna rizslisztet? Ez a rizsliszt nemcsak gluténmentes, de természetes módon támogatja az egészséges életmódot. Kiváló választás, ha diétás és organikus alapanyagokat keresel, és szeretnéd feldobni konyhai repertoárodat. A Nagykun BIO barna rizsliszt segít, hogy egyszerűen és egészségesen készíthess el minden fogást. Tudnivalók a Nagykun rizs termesztéséről A rizs termesztése Kisújszállás határában történik, és helyben, a rizshántoló és csomagolóüzememben készül el a késztermék is. Itt egy kézben megvalósul az elvárható élelmiszerbiztonsági követelmény: a termék nyomonkövethetősége a szántóföldtől az asztalig. A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka (a megtermelt rizs 95%-át közvetlenül emberi fogyasztásra használják fel). Kitűnő az emészthetősége, a szemben lévő fehérje csaknem teljes értékű, sok E és B vitamint tartalmaz. A rizs őshazája Délkelet-Ázsia, Magyarországon a XVIII. században kezdődött termesztése. Az első kísérleti telepet a Türr István (1825–1908) nevével is fémjelzett Ferenc-csatorna (Duna–Tisza–Duna-csatorna!) Társulat építtette Verbászon, 1889-ben. A telepítést Gerster Béla csatornaépítő irányította, hamarosan rá kellett döbbennie azonban, hogy a kezdetben bő hozamú növény vetésforgó nélkül elveszti termőképességét. Elgondolásai nagyot lendítettek a Kárpát-medencei rizstermesztésen. 1890-ben már 170, holdankénti 2,1– 4,3 tonna körüli mennyiséget takarítottak be. A párizsi világkiállításon 1900-ban aranyérmet nyert a magyar hántolatlan rizs. Egyre minőségibb rizsfajtákat fejlesztettek ki a kutatók, leginkább a Szegedi Növénynemesítő Intézet jeleskedett e téren. A világháborúk ideje alatt visszaeső termesztés a szocialista érában új lendületet kapott. Az egzotikus növényekben is önellátásra törekvő Magyarországon 1950-ben ötven-hatvanezer hektárt kitevő rizstábla volt.
Nagykunsági rizs - rizsbuga Rizstermesztésben ma is meghatározó a Nagykunsági Tájkörzet szerepe. Az itt elhelyezkedő gyenge talajadottságú területeken ugyanis más növények nem termeszthetők eredményesen. Ugyanakkor ezen területek öntözővíz-ellátása a Tiszából és a Körösökből, valamint azok mellékfolyóiból biztosítható. Az éghajlati adottságok - sok napfényes óra, magas átlaghőmérséklet a nyári hónapokban – ideális körülményeket biztosítanak a növény fejlődéséhez. A hazai rizs minősége kiváló, vetekszik a legjobb görög és olasz fajtákkal. A rizs kedvelt élelmezési cikk a hazai lakosság körében és keresett a külföldi piacokon is. Gondolnád, hogy a rizs a szépségápolásban is felhasználható? Mik az előnyei a rizsvíznek? Japánban és Koreában évszázadok óta használják a rizst kozmetikumok és hajápolók alapanyagként. Ha filléres szépségápolót szeretnél, próbáld ki a rizsvizet! Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 1353 kJ (331 kcal)
Zsír: 2,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,5 g
Szénhidrát: 63,1 g
- amelyből cukrok: 0 g
Rost: 0,8 g
Fehérje: 9,8 g
Só: 0 g A termék teljesen gluténmentes, a gyártóüzemben csak rizst dolgoznak fel.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.