Mimoosa gluténmentes egyszerű házi kenyérliszt 1 Kg

Ajánlataink a termékre

 

Mimoosa gluténmentes egyszerű házi kenyérliszt 1 Kg

3 190 Ft
Raktáron
irány a bolt »
freefrom.hu
Termékleírás
Allergének Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vegán, Tojásmentes, Vegetáriánus, Hozzáadott cukormentes, Búzamentes, Zabmentes, Szójamentes, Élesztőmentes, Kukoricamentes, Paleo, IR-barát, Hisztaminszegény, Tartósítószermentes, Diómentes, Mogyorómentes, Mandulamentes, Pálmaolajmentes, Napraforgómentes, Borsómentes, Kókuszmentes, Maltitolmentes
custom_label_0 GM
custom_label_1 CM
custom_label_2 TM
custom_label_3 VG
custom_label_5 LM
Gyártó Mimoosa
Bizományos Igen

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Kiemelkedő értékekkel rendelkező gluténmentes lisztkeverék. Ebből a lisztkeverékből nagyon egyszerűen készíthetsz kenyeret - pár perc alatt kelesztésre kész a tészta! Összetevői közül kiemelkedik a cirok és a tápióka - ezek a növények a legtöbb egészségvédő diétába beilleszthetők.

A jó kenyér az étkezésink lelke. Odafigyelve, nem túlzott mennyiségben fogyasztva az egészséges életmód része. Hagyományosan a gluténtartalmú gabonákból lehet a legjobb kenyeret készíteni: puha, ruganyos, nem morzsálódó állagút, ropogós héjjal, isteni illattal és ízzel. A gluténmentes élet egyik legnagyobb kihívása nem véletlenül éppen a kenyérfélék helyettesítése. Házi Kenyérlisztünkkel kísérletet teszünk arra, hogy megidézzük a megszokott kenyér zamatát és textúráját. Az összetevők között kiemelt helyen van a semleges ízű cirok és tápióka, amelyek a kelesztés, de főleg a kovászolás hatására a vágyott kenyér illatát és ízvilágát adják vissza. A hosszan fermentálódott kovászos kenyér ráadásul kivételesen jó hatással van az ételérzékenység által megviselt tápcsatornára. Különösen a későn felismert gluténérzékenység esetében a bélrendszer károsodása már tünetekben is megmutatkozhat. A rosszul működő emésztési folyamatra a fermentált élelmiszerek közismerten jó hatással vannak, így a rendszeresen fogyasztott kovászos kenyér is hozzájárulhat az egészséges működéshez. Az egyszerű Házi Kenyérliszt felhasználási területe: kenyerek, cipók, zsemlék készítéséhez kiváló alapliszt. Mimoosa Kenyérkovásszal és élesztővel is elkészíthető. 100% Gluténmentes Ez a termék előállítása egyetlen pontján sem érintkezett gluténnel!Egyszerűen elkészíthető Pár perc alatt kelesztésre kész a kenyértészta!Finom A mentes diétának nem kell lemondással járnia!Kovászos cipó recept:
  • 250 g lisztkeverék
  • 6 g só
  • 1 adagolókanál Mimoosa Kenyérkovász
  • 250 g 40-45 fokos víz
Elkészítési javaslat: Adagoljuk a lisztet, sót és a kenyérkovászt egy keverőtálba, majd jól keverjük el a hozzávalókat. Öntsük a tálba a vizet is, és egy kanál segítségével gyors mozdulatokkal állítsuk össze a tésztát. A kissé ragacsos masszát kézzel dagasszuk tovább néhány percig. Formázzunk kedvünk szerint cipót, bagettet vagy kenyérkét a tésztából, és fedjük le fóliával, hogy ne száradjon ki a tészta. Szobahőmérsékleten hagyjuk kelni 10-12 órán keresztül. Kenyerünk már ekkor süthető állapotú, ám ha gazdagabb ízvilágot és könnyedebb állagot szeretnénk elérni, további 10-12 órára tegyük hűtőszekrénybe a tésztánkat. Sütés előtt helyezzük a cipót lisztezett sütőlapra, és egy éles késsel vágjuk be néhány helyen, körülbelül 1 cm mélyen. Szebb lesz a kéreg, ha vékonyan bekenjük olívaolajjal. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra. Kezdjük a sütést ezen a hőfokon 20 percig, majd vegyük le a hőmérsékletet 200 fokra, és süssük további 30 percig. Még finomabb lesz a cipónk, ha gőz veszi körül a sülés során, ehhez elég, ha egy kisebb edényben pár deciliter vizet helyezünk a sütő aljába. Amikor kész van, tegyük rácsra, és várjuk meg, amíg teljesen kihűl. Élesztős kenyérke – friss élesztővel recept:
  • 250 gMIMOOSA Házi Kenyérliszt
  • 6 g só
  • 10 g friss, gluténmentes élesztő (Budafoki)
  • 260 g 40-45 fokos víz (melegebb ne legyen!)
  • 2-5 g cukor vagy méz
Az élesztőt a vízben a cukorral/mézzel futtasd fel, azaz várd meg, amíg az edény aljáról az élesztő felúszik a víz felszínére! Ez eltart néhány percig. Közben mérd ki egy tálban a lisztet és a sót! Keverd el alaposan! Öntsd a langyos, élesztős vizet a száraz alapanyagokhoz, és egy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal állítsd össze a tésztát! Ez nagyon gyors folyamat, számíts arra, hogy a víz hatására pillanatok alatt gyúrható állagú tésztát kapsz! Az elkevert tésztamasszát kézzel gyúrd tovább pár percig! Akkor a legjobb a tészta, amikor az edény falán már nem marad belőle semmi. Formázd meg a kenyeret, és tedd a lisztezett tepsire, amiben majd sütni fogod! Keleszd sütőben, 45-50 fokon 1 órát, vagy szobahőmérsékleten, letakarva, amíg a kétszeresére nem dagad a tészta! Süsd a kenyeret 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig, majd folytasd a sütést 190 fokon, körülbelül további 20 percig! A sütés időtartama a sütőtől függően változhat. Ha lejárt a sütési idő, és a kenyér alját megütögetve szép, visszhangosan dobogó hangot hallasz, ez azt jelzi, hogy jól megsült. Ha tompán kopog, akkor még sütni kell. Bizonyos sütőkben akár egy órát is sülhet a kenyér, ezt ki kell tapasztalni. Élesztős kenyérke – instant élesztővel
  • 250 gMIMOOSA Házi Kenyérliszt
  • 6 g só
  • 3-4 g instant (szárított), gluténmentes élesztő
  • 260 g 40-45 fokos víz (melegebb ne legyen!)
  • 5 g cukor vagy méz
Mérd ki egy tálban a lisztet és a sót! Keverd el alaposan! A porélesztőt add a kimért alapanyagokhoz, és jól kavard össze őket! Ha cukrot használsz, azt is ebben a fázisban tedd a tésztához! Amennyiben viszont a mézet választod, azt először a langyos vízben keverd el jó alaposan, és csak a 3. fázisban öntsd a hozzávalókhoz! Innentől ugyanaz a recept, mint friss élesztővel. Öntsd a langyos, élesztős (mézes) vizet a száraz alapanyagokhoz, és egy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal állítsd össze a tésztát! Ez nagyon gyors folyamat, számíts arra, hogy a víz hatására pillanatok alatt gyúrható állagú tésztát kapsz! Az elkevert tésztamasszát kézzel gyúrd tovább pár percig! Akkor a legjobb a tészta, amikor az edény falán már nem marad belőle semmi. Formázd meg a kenyeret, és tedd a lisztezett tepsire, amiben majd sütni fogod! Keleszd sütőben, 45-50 fokon 1 órát, vagy szobahőmérsékleten, letakarva, amíg a kétszeresére nem dagad a tészta! Süsd a kenyeret 210 fokra előmelegített sütőben 30 percig, majd folytasd a sütést 190 fokon, körülbelül további 20 percig! A sütés időtartama a sütőtől függően változhat. Ha lejárt a sütési idő, és a kenyér alját megütögetve szép, visszhangosan dobogó hangot hallasz, ez azt jelzi, hogy jól megsült. Ha tompán kopog, akkor még sütni kell. Bizonyos sütőkben akár egy órát is sülhet a kenyér, ezt ki kell tapasztalni.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.