A szilikonos nyújtófelületet akkor ajánljuk, ha már HALADÓ vagy, és elsajátítottad a LEVELES MIX keverékünk használatát! A gyúráshoz, hajtogatáshoz, nyújtáshoz használhatsz tetszés szerinti keményítőt (burgonya-, kukoricakeményítő, stb. ) vagy egyszerűen a LEVELES MIX lisztkeverékből tegyél egy maréknyit egy kistálba, és helyezd el a nyújtófelület mellé , így tudsz belőle venni, amikor szükséges. A hajtogatáskor és a nyújtáskor mindig legyen megfelelő mennyiségű keményítővel/lisztkeverékkel megszórva a felület, hogy ne ragadjon le a tészta! A 40 gramm vajat/margarint lemérve egy kistálba helyezzük, és a fa nyújtódeszka mellé rakjuk, hogy kéznél legyen. A tésztát sima felületű gombóccá formázzuk, majd pontosan középen egy „puklit hagyva, felülre, alulra és a két oldalra, tehát jobbra és balra egy félkör alakot nyújtunk. A „puklira helyezzük a zsiradékot, melyet előtte keményítőbe vagy lisztkeverékbe megforgatunk. Kicsit belenyomjuk a tésztába a zsiradékot, majd ráhajtjuk először a fenti félkör alakú tésztadarabot, majd az alsót hatjuk rá a felsőre, ezután pedig a jobb oldalit hajtjuk be, végül a bal oldali félkör alakú tésztadarabot. Az így kapott „csomaggal folytatjuk a munkát, és kinyújtjuk hosszában - 8 mm vastagra, max. 30 cm hosszúra, tehát figyelve arra, hogy a tésztát ne nyújtsuk túl!A tészta alsó részét behajtjuk középre, majd a felső részét erre teljesen ráhatjuk. A széleket kihúzzuk, amennyiben szükséges. Az így kapott „csomagot 90 fokkal elfordítjuk balra, majd ismételten kinyújtjuk hosszában - 8 mm vastagra, max. 30 cm hosszúra, tehát nem túl vékonyan, és jöhet ismételten a hajtogatás: alulról középre behajtjuk, majd a felső részt az egészre ráhajtjuk! Összesen 3-szor ismételjük a hajtogatást. Háromszori hajtogatással ajánljuk például a CROISSANT receptünk elkészítését. Az utolsó hajtogatás után, miután 90 fokkal már balra fordítottuk a tésztát, átfordítjuk azt a másik oldalra, tehát a zárás immáron alulra kerül. Hosszában kicsit rányújtunk, de nem nagyon, mert a végső téglalap formát mindig széltében fogjuk megkapni. Tehát: rányújtunk egy kicsit hosszában, majd pedig téglalap formát nyújtunk széltében, és ezután a receptnek megfelelően dolgozunk tovább a tésztával. CROISSANT sütéséhez egy 28 x 20 cm-es téglalapot fogunk majd nyújtani. Egy egyszerű, ám annál fantasztikusabb leveles tésztából készült POGÁCSÁHOZ azonban 4x-es hajtás fog kelleni és 22 x 15 cm-es téglalap forma. Jó sütögetést kívánunk Nektek és annál nagyobb örömöt, amikor majd beleharaptok abba a finomságba, ami a TI OTTHONOTOKBAN, a TI KONYHÁTOKBAN fog kisülni ennek a csodálatos és egyedi terméknek, a LisztMIX LEVELES MIX-nek a segítségével! * Lakossági viszonylatban a számunkra leginkább bevált termék a Vénusz sütőmargarin kocka ! Édes és sós sütemények készítéséhez is használható. Tej- és tejcukor-mentes, így tej- és tejcukorérzékenyek is fogyaszthatják. Mi ezt ajánljuk, és amennyiben lehetséges a beszerzése, a sütések ezzel a termékkel történjenek a LEVELES MIX lisztkeverékünkkel, ugyanis a hűtőből kivéve könnyen eldolgozható; pár perc után már lehet is nekiállni a sütögetésnek, nem kell több órát várni a puhulásra. Nagyon fontos, hogy nem áztatja el a tésztát, és a kezdőktől sem fogja elvenni a kedvet, hanem könnyedén tudnak majd vele dolgozni. Nettó súly: 1000 g
Galéria
Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.