Lisztmix GLUTÉNMENTES PRÉMIUM KENYÉR MIX 1000g

Lisztmix GLUTÉNMENTES PRÉMIUM KENYÉR MIX 1000g

2 790 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Lisztmix GLUTÉNMENTES PRÉMIUM KENYÉR MIX 1000g

2 790 Ft
+ 1 638 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
lisztmix.com
Termékleírás
GLUTÉNMENTES PRÉMIUM KENYÉR MIX Lisztmix KENYÉR MIX (GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES, VEGÁN, TEJMENTES, TOJÁSMENTES, SZÓJAMENTES, KUKORICAMENTES, RIZSMENTES) Prémium kategóriás termékünkkel egyszerűen élmény a sütés. Ez annak köszönhető, hogy jól megválogatott összetevőkkel egy nagyszerű lisztkeveréket sikerült megalkotnunk. A cél az volt, hogy a termékünkkel elkészült péksütemények, vagy éppen kenyérfélék tésztája olyan puha legyen, mint a hagyományos összetevőkkel készülő pékárúké. Ez a folyamat persze nem volt egyszerű. Hosszú évek munkájának és befektetett energiáinak és a jól eltalált összetevőknek köszönhetően sikerült megalkotnunk tökéletes gluténmentes liszt keverékünket. Fontos kihangsúlyozni, hogy a fejlesztések továbbra is folytatódnak, ezért tudunk mindig jobbat és újabbat alkotni. A folyamatos újításoknak köszönhetően az ínycsiklandozó péksütemények tökéletes állaggal bírnak, így azok  napokig frissek  és  puhák  maradna k.  A kellő mértékű rosttartalom biztosítására és a tészta állagának tökéletesítésére pedig útifű maghéj rost ot használtunk fel, így a lisztkeverékünkkel elkészült gluténmentes kenyér  vagy éppen péksütemény   természetes rostforrásban gazdag és omlós, puha állagú lesz.   A fehérjetartalom biztosítására pedig borsófehérjét alkalmaztunk. A borsófehérje a legkiválóbb növényi eredetű fehérjeforrás ok közé tartozik. Ennek köszönhetően termékünk teljesen növényi eredetű összetevőkből áll,  így a Lisztmix GLUTÉNMENTES KENYÉR MIX -ből készült ételek nemcsak a gluténmentesen étkezők  vagy diétát követők számára ajánlott, hanem azoknak is, akik a vegán étrend et követik. Összetevők: Burgonyakeményítő,  útifű rost, dextróz, fruktóz, só, xantán, guargumi, borsó fehérje,  cellulóz  A termék tojásport is feldolgozó üzemben készült. Az élelmiszer átlagos tápértéke g/100g Energia [kj] 1466,3 Energia [kcal] 346,4 Összes zsiradék [g] 0,4 amelyből telített zsírsavak [g] 0,1 Összes szénhidrát: [g] 82,3 amelyből cukor [g] 6,3 Összes rost [g] 3,5 Összes fehérje [g] 2,6 Só [g] 1,9  Átol Tibor gluténmentes séf által fejlesztett kenyér (Glutén-, tojás-, laktóz-, tej-, szója-, kukoricamentes és vegán recept) Hozzávalók: 250 gramm gluténmentes PRÉMIUM KENYÉR MIX   250 ml víz8 gramm olaj vagy kacsazsír5 gramm porélesztő3 gramm cukor2 csipet só
Elkészítés: Átol Tibor gluténmentes séf által fejlesztett kenyér: A sütőt alsó-felső sütési módozatban 30-40 fokra előmelegítjük és egy kisebb!!, hőálló tálban vagy lábasban kb. 1-2 deci vízzel az aljába teszünk valamelyik sarokba eltolva. Ez a sütés végéig bent marad. A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olajat. Gép segítségével kezdjük el alacsony fokozaton keverni és közben öntsük hozzá a langyos vizet. 5 perc alatt alaposan, csomómentesre kidagasztjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt 10 x 24 cm belső méretű kenyérsütő formába tesszük és elsimítjuk a felületét. Használhatunk szilikon sütőformát is, azt nem kell kibélelni, mehet bele közvetlenül a tészta.
 (Tapad-ragad a tészta, de NE TEGYÜNK hozzá több lisztet. Ez a lágy, de még éppen csak formázható tészta biztosítja, hogy sütés után is puha, a búzaliszteshez nagyon hasonló legyen az állaga. )A tetejét 2 helyen bevágjuk, megszórhatjuk magokkal is, amit nagyon enyhén az ujjainkkal vagy ecsettel rányomkodhatunk. Átkenjük olajjal a tetejét, hogy erőteljesebb barnás színe legyen sütés után.
 50 percig kelesztjük az előmelegített sütőben.
A tésztát bent hagyva, továbbra is alsó-felső sütési módozaton, feltekerjük a hőmérsékletet 200 fokra. Miután elérte a kellő hőfokot, onnantól számított 25 percig sütjük, majd 180 fokra visszavesszük a hőmérsékletet és még további 25 percig sütjük. Se a kelesztés, se a sütés alatt NE nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a tészta megfázhat és összeeshet!

  SÉF TIPP:
Sütőhőmérőt, ha gázsütőnk van, akkor kötelező beszerezni és használni is a kelesztéshez és a sütésekhez, de elektromos sütő esetén is hasznos, mert szinte mindegyik csal 20-30 fokot, de akár többet is. Minden gluténmentes lisztkeverék érzékeny a sütési hőfokokra, így, ha azt nem tudjuk pontosan beállítani, a legprecízebb recept esetén is kétséges lesz az végeredmény.
A sütőből kivéve kifordítjuk a tálból, rácsra tesszük, a tetejét még tűzforrón kevés vízzel kenjük át ecset vagy virágokhoz használt kézi permetező segítségével. Így hagyjuk kihűlni és csak ezután vágjuk fel.   Nettó súly: 1000 g

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.