Nature Cookta Napraforgóbél liszt 250g

Nature Cookta Napraforgóbél liszt 250g

751 Ft-tól 7 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

0% áfát tartalmazó ajánlatok

Termékleírás
Tömeg 250 gramm
Típus Napraforgóbél liszt
Gluténmentes liszt Nem
Bio liszt Nem
Teljes kiörlésű liszt Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A hagyományos liszt helyettesítésére szolgáló alternatívák között találjuk a napraforgómagból készített lisztet. Számos előnyös tulajdonságával és ismert ízével találkozunk, ha használjuk a mindennapokban. A paleolit étrend és a low carb diéta követői mellett ajánlott a vegetáriánusoknak, vegánoknak és gabonamentesen étkezőknek is.

A Nature Cookta Napraforgóbél liszt egy egyedülálló termék a maglisztek között. Készítése során a napraforgómagot a héja nélkül vegyszermentes, hideg préseléssel zsírtalanítják, majd a fennmaradó pelletet finom lisztté őrlik.

A napraforgó a történelemben

Már 3000 éve ismerték és használták az észak-amerikai indiánok, Európába körülbelül az 1500-as években került. A XVI. -XVII. században a királyi kertek dísznövénye hazánkban is meghonosodott. Az őszirózsák családjába tartozó napraforgót Magyarországon óriási területeken termesztik. A napkorongra hasonlító virág a népművészet egyik legfőbb motívuma. A paraszti kisgazdaságokban olaja böjti eledel volt, először a szegények étkezésében szerepelt fontos alapanyagként. A növény szinte minden részét felhasználták: a magokat pörkölték, szárából kerítést fontak.
A világ legmagasabb napraforgója címet 1986-ban osztották ki Hollandiában egy 7,76 m-es növényre. Ma már bebizonyították, hogy a tányérvirágzat napra való forgása csak legenda. A fiatal növény virágkezdeményei néznek reggel kelet, este pedig nyugat felé. A virág szövetei a növekedéssel megszilárdulnak és a legjobb megvilágítás felé állnak be.

A napraforgóról további érdekességet a Wikipédia oldalain olvashat:

//hu. wikipedia. org/wiki/Napraforg%C3%B3

Napraforgóbél liszt a konyhában

Konyhai felhasználása megegyezik a hagyományos búzaliszttel, így sütésre és főzésre egyaránt alkalmas. Leggyakrabban kenyerek és tészták készítéséhez használják fel. Mivel a sütés során a hő hatására oxidálódik, végeredményként zöld színű tésztát kaphatunk, íze erősen jellegzetes lesz. Érdemes egy kevés szőlőmaglisztet vagy aszkorbinsavat keverni a napraforgóbélliszthez, hogy az oxidációt csökkentsük.
Remek alapanyaga lehet ízletes péksüteményeknek, pizzáknak és süteményeknek egyaránt. Használhatjuk főzelékek, mártások sűrítésére is.

 

A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Tartalmaz: 100% napraforgóbél liszt Így is ismerheti: Napraforgóbél liszt 250 g, Napraforgóbélliszt250g, Naprafor góbél liszt 250 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^