Nature Cookta Konjac liszt 100g

Nature Cookta Konjac liszt 100g

949 Ft-tól 21 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Külföldi áfával forgalmazó boltok ajánlatai

0% áfát tartalmazó ajánlatok

Termékleírás
Tömeg 100 gramm
Típus Lisztkeverék
Gluténmentes liszt Nem
Bio liszt Nem
Teljes kiörlésű liszt Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Nature Cookta Konjac liszt 100g A számos már ismert lehetőség mellett folyamatosan újabbak és újabbak jelennek meg a bio- és reform ételek területén, amelyek helyettesíthetik, vagy akár teljes mértékben kiválthatják a hagyományos búzaliszt használatát. Ezekről a lisztekről érdemes tudni, hogy sokkal egészségesebbek az említett fajtánál, és így sokkal inkább megfelelnek azok számára, akik egészségesebb étrendeket követnek. A konjac liszt, vagy másik nevén konjak-glükomannán az Ázsiából származó ördögnyelv gyökeréből készül, és mint ahogyan számos számunkra eddig ismeretlen növényt, a távol-keleti konyha ezt is már régen beépítette kedvelt alapanyagai közé. Manapság leginkább Dél-Kelet Ázsiában, valamint Amerikában termesztik. Már a termesztése során is megmutatkozik különlegessége: csak olyan helyen képes megteremni, ahol kitűnő a levegő, erre a 800 méteres magasságban lévő hegyvidéki szubtrópusi és dombvidéki levegő a legmegfelelőbb. Mivel ezeken a területeken a környezetszennyezés is elenyésző, valóban az egyik legtisztább lehetőségről beszélhetünk. Fő alkotóeleme a glükomannán, amelynek molekulái a saját tömegüknél háromszázszor több vizet képesek felvenni. A vízmegkötő képessége egyenes arányban van a liszt minőségével: minél jobb minőségű a liszt, annál több folyadékot képes megkötni. A szervezet a glükomannánból nem képes energiát előállítani, mivel az emésztőenzimek, és emésztőszervek nem hidrolizálják, a növényi rostok ugyanakkor nagyon jó hatással vannak az emésztésre és a bélmozgásra. Mivel igazán különleges alapanyagról beszélünk, mely bámulatos képességekkel rendelkezik, ennek megfelelően kell eljárnunk felhasználását illetően is. Fontos, hogy sűrítéskor a forró étellel való érintkezés előtt hideg vízben keverjük el, majd ezt azonnal öntsük a készülő ételre. Ha nem így járunk el, egy hatalmas golyóvá áll össze, és felhasználhatatlanná válik. Sütésnél elég egy-egy teáskanálnyi konjac lisztet keverni bármilyen magliszthez, a tökéletes állagú tészta nagyszerűen elkészíthető. Édességek, pudingok, zselék elkészítésénél nagyszerű segítség, és nem utolsósorban rendkívül takarékos is, hiszen nagyon kevés konjac liszt hozzáadásával is látványos eredményt érhetünk el. Az élelmiszeriparban és a sütőiparban használják fel a konjac lisztet a leggyakrabban, alapanyagként, vagy csak adalékanyagként, kenyerek és sütemények készítésére. Ezeken kívül felhasználják még pudingokhoz, zselékhez is, ételek sűrítéséhez, valamint tészták gyártásához. Az utóbbi néhány évben jótékony tulajdonságait a gyógyszeripar is felfedezte, így egyre több fogyást elősegítő, koleszterincsökkentő gyógyszerben találkozunk vele összetevőként. A konjak liszt fehérjét, zsírt, cukrot, és keményítőt csak kis mennyiségben tartalmaz, ezért akár diétázók, akár bármilyen különleges étrendet követők használhatják étkezéseik során. Rendkívülien alacsony glikémiás indexe lehetővé teszi, hogy cukorbetegek számára is fogyasztható legyen, mivel nem befolyásolja a vércukorszintet. A fogyókúrázók számára is növeli a bűntudat nélkül fogyasztható ételek számát: szinte szénhidrát és zsírmentes a kalóriatartalma. A konjac liszt szárazon, magában történő fogyasztása elégséges folyadék hiányában nyelési nehézségeket okoz! Így is ismerheti: Konjac liszt 100 g, Konjacliszt100g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^