Nature Cookta Csipkebogyóliszt 250g

Nature Cookta Csipkebogyóliszt 250g

1 156 Ft-tól 3 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
Tömeg 250 gramm
Gluténmentes liszt Igen
Bio liszt Igen
Teljes kiörlésű liszt Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Kivételes beltartalmi értékét őrlemény formájában is megőrzi. A hecsedli fogyasztásának előnyeit egész évben élvezheti a Nature Cookta Csipkebogyóliszt beszerzésével. A magas rosttartalmú, semleges ízű konyhai alapanyagot különleges eljárással készítik. Először kipréselik a csipkebogyó levét, majd a kapott folyadék-mentesített terméshúst héjával együtt megszárítják, ezután őrlik liszt finomságúra. Kifejezetten ajánlott fogyasztása diétázóknak.
Csipkebogyó a történelemben
A rózsafélék családjába tartozó növényt már az ókori népek is ismerték és használták. A csipkebokor mint bibliai jelkép Mózes elhivatását jelentette, a barokk művészetben pedig a szeplőtelen fogantatást jelképezte. Az ebcsipke elnevezése latin nyelvből vett részfordítás eredménye. Míg a csipke szavunk a vadrózsa régies neve, addig az eb szó a növény szúrósságára utal. Különleges tulajdonságának köszönheti a gyepűrózsa megnevezését. A szögesdrót őseként tartották számon, határok (gyepűk) védelmére szolgált. Többsorosan telepítve annyira elburjánzott, hogy bicskével védett területen való átjutás komoly fejtörést okozott lovasoknak, gyalogosoknak, sőt a páncélosoknak is. Az 1-3 centiméteres áltermés begyűjtése szeptember elejére tehető, ekkor a legkönnyebb a magozása. Kereskedelme kétféle változatban indult el szárítva és , , csipkehúsként, magvaitól tisztítottan. A régiek savanykás ízű desszertként fogyasztották. Népszerű alapanyag még ma is különböző likőrökhöz, borokhoz, pálinkákhoz. A svédeknél nemzeti specialitás (Nyponsoppa) levesként való készítése. Katonaszegen és Szarvaskőn fesztivált tartanak a cserjés növény tiszteletére.
Csipkebogyó liszt a konyhában
Az őszi-téli hónapokban juthatunk friss terméséhez, azonban a Nature Cookta Csipkebogyóliszt egész évben hasznos alapanyaga lehet étrendünknek. Leginkább kekszekhez, aprósüteményekhez ajánljuk. Felhasználásával különleges desszertek, trüffelek, muffinok készíthetőek. Semleges íze miatt egyaránt variálhatjuk édes és sós ételekhez. Különleges ízkombináció érhető el, ha a belőle készített tésztákat fahéjjal, mandulával és dióval is megbolondítjuk. A jellegzetes skarlátvörös színű termésből készített liszt a kenyerek, pizzák, tésztafélék, bagettek alapvető összetevője. Turmixokba is felhasználható, de még csipkebogyó bort is készíthetünk vele.
A csipkebogyó liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Összetevők 100 csipkebogyóliszt
Átlagos tápérték 100 g-banEnergia 1070 kJ/ 260 kcalZsír 6,04 gamelyből telített zsírok 1,71 gSzénhidrát 14,54 gamelyből cukrok 3,26 gamelyből keményítő 11,28 gRost 54,17 gFehérje 9,75 gSó 0,03 g
Forgalmazó
Lechner és Zentai Kft. 1026 Budapest, Törökvész lejtő 24. Így is ismerheti: Csipkebogyóliszt 250 g, Csipkebogyóliszt250g, Csipkebo gyóliszt 250 g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^