Bauckhof Bio gluténmentes gesztenyeliszt 350g

Bauckhof Bio gluténmentes gesztenyeliszt 350g

2 185 Ft-tól 3 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
Típus Gesztenyeliszt
Gluténmentes liszt Igen
Bio liszt Igen
Teljes kiörlésű liszt Nem

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

BIO és Gluténmentes gesztenyeliszt - 350g Bauck Hof Kiszerelés: 350g (0,35kg) Bio gesztenyeliszt - ellenőrzötten gluténmentes. Garantáltan < 20ppm gluténtartalom. A gesztenyeliszt paleolit és gluténmentes étrendben is fogyasztható! Az általában használt liszt 20%-át ki lehet cserélni gesztenyelisztre, de akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget gesztenyeliszttel, de keverheti is más lisztekkel is. Kiválóan alkalmas a sütéstől a főzésig, kenyér, sütemény és palacsinta készítéséhez. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételekhez. A búzaliszttel összehasonlítva kevesebb emészthető (nettó) szénhidrátot tartalmaz, mindössze 71,4 gramm szénhidrát van 100 gramm gesztenyelisztben. Alacsony (csupán 344 kcal/1456 kj/100 g) kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. Mivel napjaink egyik fő problémája, hogy napi táplálékunk igen kevés rostot tartalmaz, a gesztenyeliszt használatával ezt az arányt javíthatjuk. A gesztenyeliszt Magyarországon egy újabb termék a reformélelmiszerek palettáján, ami a krónikus gyomorhurutban szenvedőknek sem okoz panaszokat, de Olaszországban többszáz éve ismerik, már a középkori Itáliában is a búzaliszt konkurense volt. Franciaországban is a péksütemények közkedvelt hozzávalója. Bár a gesztenye tulajdonképpen dióféle, (és ezért annak, aki a diófélékre és az olajos magvakra allergiás, vigyáznia kell vele) a gesztenyeliszt lényegesen különbözik a többi dióféléből készült liszttől, mint például a mandulaliszttől vagy mogyoróliszttől. Először is, a gesztenyelisztnek rendkívül alacsony a zsírtartalma, és mivel magas a keményítőtartalma, a lisztje mind tápértékét tekintve, mind felhasználásában sokkal jobban hasonlít a maglisztekre, mint a tipikus diófélék lisztje. Hűvös helyen tartandó, viszont felbontás után főleg nyáron tárolja a hűtőszekrényben 0-4°C között, hogy távol tartsa az élősködőket! Bár a gesztenyeliszt a ~65-ös glikémiás indexe magasnak számít, (ahhoz, hogy az alacsony kategóriába essen, 55 alatt kellene lennie. ) még mindig alacsonyabb, mint az általában sütésre használt akár gluténtartalmú, akár gluténmentes liszteké, mint pl. a fehér rizsliszté (GI=~95), a burgonyakeményítőé (GI=~95), a nyílgyökérporé (GI=~85) vagy a fehér búzaliszté (GI=~85). Az biztos, hogy lényegesen drágább és nehezebben fellelhető a gesztenyeliszt, de aki alacsonyabb glikémiás indexet és gluténmentes összetevőket keres a receptekben megadott fehér rizsliszt helyett, azoknak a gesztenyeliszt jó választás lehet. A gesztenyeliszt az édes-diós ízét a nemes gesztenyéből nyerte. A XIX. századtól ez volt a fő élelmiszer a hegyvidék falusi lakosainak Dél-Európában. Összetevők: 100% gesztenyeliszt ellenőrzött biogazdaságból. Így is ismerheti: Bio gluténmentes gesztenyeliszt 350 g, Biogluténmentesgesztenyeliszt350g
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^